Lekker & voedzaam, notencake met stukjes chocola!

Lekker & voedzaam, notencake met stukjes chocola!

‘Verpak suiker’ is een term die ik vaak gebruik. Hierdoor ga je vanzelf verstandig met suiker om, maak je een voedzaam tussendoortje en kan je als bonus toch genieten van iets lekker. Stop met het tellen van caloriën en leer alles over het combineren van zoet met voedzame ingrediënten. Hoe je dit praktisch aanpakt kan je lezen in mijn boek ‘DEFINITIEF VERLOST, van chronische aandoeningen, hardnekkig overgewicht en vermoeidheid’. Je leert wat de glycemische index is van voedingsmiddelen en hoe je hiermee veel meer gezondheidsvoordeel kan halen dan met het tellen van caloriën. Hierdoor kan je zowel veel betere keuzes als ook lekkere keuzes maken  Nu alvast een recept waarmee je onmiddellijk aan de slag kan.

Vorige week heb ik mijn fantasie de vrije loop gelaten en een cake gemaakt met volgende ingrediënten.

  • 75 g boter of cocosboter
  • 150 g amandelmeel
  • 75 g boekweitmeel of speltmeel
  • 5 eieren
  • 75 g gedroogde abrikozen
  • 50 cocosschilfers
  • 80 g chocolade 85%
  • 2 banaan
  • snuifje zout

Zet de avond ervoor of minstens 4 u voor je start met het maken van de cake de gedroogde abrikozen net onder water en laat ze wellen. Voorverwarm de oven op 170 °C. Mix ze vervolgens met een staafmixer tot een puree. Smelt de boter op een zacht vuurtje. Snij de banaan in kleine stukjes en breek de chocolade in keine brokjes. Weeg alle ingredienten af en voeg alles samen in een kom en meng alles goed door elkaar. Smeer de bakvorm in en doe wat meel op het vet zodat je de cake er gemakkelijker kan uithalen na het bakken. Doe het mengsel in de vorm en bak gedurende een 30 tal minuten. Het belangrijkste voor glutenvrije cake is om hem zeker niet te lang te laten bakken, anders wordt die te droog. Daar iedere oven verschillend is, is het belangrijk om erin te prikken. Zodra de cake droger wordt haal je die best uit de oven.

Smakelijk. Je hebt nu een cake boordevol mineralen, gezonde vetten, eiwitten en rijk aan vezels. Dit zijn de voedingsstoffen waarmee je vitaliteit een boost krijgt en je vanzelf op gewicht blijft.

Deel deze post