Werklunch, geen tijd of een prioriteit!

Werklunch, geen tijd of een prioriteit!

Haast, haast, haast , geen tijd , geen tijd , geen tijd. Je lunchpauze inkorten om je werk klaar te krijgen, een uitgelopen meeting en geen tijd meer voor de lunch want je volgende afspraak is er al. Gauw een kop koffie een hap van je boterham en weer vooruit. Herkenbaar? Om dan in het weekend doodmoe in je zetel door te brengen.

Alle energie en tijd die jij aan jezelf geeft krijg je terug met vitaliteit, creativiteit en concentratie. Ook al eet je meer dan die hap van je boterham, ja zelfs hierdoor blijft je gewicht veel beter op peil en je lichaam gezond. Want door tijd te nemen schakel je van ortho- naar parasympaticus, alles hierover lees je in ‘Definitief Verlost!. Kortweg in orthosympaticus kan je werken, deze houd je alert en zorgt dat alles hiervoor in werking gesteld wordt.

Geen tijd wordt vanaf nu prioriteit. Verlaat je werkplek voor je lunch. Stel je prioriteiten en doe voor je lunch een ademhalingsoefening, al was het maar even buiten gaan een korte strech oefening en 6 keer diep in- en uitademen. Hierdoor wordt je parasympaticus actief, waardoor je vertering optimaal gaat werken. Geniet van je lunch, een gezellige babbel en ga daarna eventueel nog 5 minuutjes wandelen. Alleen al door dit te doen voorkom je een middagdip. Een half uur tot veertig minuten pauze zorgen voor een productieve namiddag.

Dan is er uiteraard het eten zelf. Via het 361° coach-platform volgde ik enkele weken geleden een opleiding bij WebinarSolutions in de gebouwen van Option Media, een bedrijf waar heel veel natuurlijke elementen aanwezig zijn in hun kantoren en vergaderzalen.Dat op zich was al een fijne ervaring.

De lunch die verraste me totaal. Iedere dag koken 2 mensen van Option Media voor wie dit wenst. Een week van tevoren hangt er een menu uit waarop je kan inschrijven. Allerlei groenten, van rauwkost tot en met bereide groenten. Er was zelfs keuze tussen broodjes of gekookte granen zoals quinoa. Hoe eenvoudig kan het leven zijn. Een mooi voorbeeld voor heel wat bedrijven.

Iedere investering in jezelf als ondernemer of leider haal je er uit. Het boek ‘Definitief Verlost’ spreek natuurlijk leiderschap aan. Als leidinggevende heb je een voorbeeldfunctie. Holle woorden zijn energieverlies, ze leiden zelfs tot heel wat frustratie. Als leidinggevende kom je veel krachtiger over als je er gewoon mee begint. De vragen komen vanzelf. Bij WebinarSolutions was er een mix van mensen die hun boterhammen meebrachten en zij die kozen voor de heerlijke verse keuken. In een sfeervolle ruimte pauzeren, energie en bouwstoffen tanken. Daarna heb ik mijn filmpje gemaakt. Hoe plezant kan het werken zijn. Het is dan ook mijn missie om dit bij bedrijven kenbaar te maken.

Met veel dank aan iedereen van het WebinarSolutions TEAM en proficiat voor de 2 chefs!

Deel deze post