Goede voornemens waarmaken met deze 3 tips!

Goede voornemens waarmaken met deze 3 tips!

Ben je al gestart? Heb je al afspraken gemaakt en concreet stappen gezet om je voornemen om gewicht te verliezen te realiseren? Dit is zowat de nummer 1 op de lijst van de jaarlijkse goede voornemens.  Daarnaast kan je ook een aantal gezondheidsklachten willen aanpakken, medicijnen afbouwen, stoppen met roken, beter slapen, enz…

Zodra je doel gekend is. Wil je weten hoe je dit kan realiseren? 3-isOne werkt hiervoor met 5 pijlers, en dat maakt het een stuk gemakkelijker want daardoor heb je veel tools om in je werkbox om mee aan de slag te gaan.

Tip 1:

Wat je eerst moet weten is, dat er in je hersenen een patroontje zit dat graag blijft doen wat het altijd al deed, voor de grap noem ik dit je duiveltje. Deze dingen doe je het liefst omdat je ze gewoon bent en dat vind je gemakkelijk en vertrouwd. Gedragsverandering vraagt altijd een inspanning. Hiervoor heb je ook dat engeltje op je schouder zitten en die wil maar al te graag die doelen behalen. Die helpt je in deze periode.  De eeuwige tweestrijd in onszelf. Dus gooi het op een akkoordje met beiden. Onderhandel met jezelf, met je eigen beloningssysteem. Schrijf voor jezelf een soort verslag van deze interne vergadering en hou ze bij voor wanneer je motivatie nodig hebt.  Visualiseer op een A4 blad met foto’s hoe jij je gaat voelen en eruit zien als je doel bereikt is.

Tip 2:

Investeer in jezelf. Dit is je beste investering ooit. Breng in kaart wat jou energie geeft en wat jou energie rooft. Dit zowel op korte als op lange termijn. Een doos koeken eten kan jou op korte termijn energie geven, wat doet dit op lange termijn, enz…   We zijn niet gewoon om in onszelf te investeren. De kans is groot dat dit reeds een eerste stap is die je dient te zetten.  Zet ook eens op een rij wat het gedrag kost dat je doel niet dient, dit bedrag kan je nu investeren in je nieuwe gewoonten.

Tip 3:

Informeer je ook met welke van je oude gewoonten je doel haalbaar is en welke van je oude gewoonten je doel helemaal onderuit haalt. Investeer in een goede en betrouwbare informatiebron, die zowel de kennis heeft en ook de nodige levenservaring, wijsheid = ‘Practise what you preach’! Iemand die jou informeert en  inspireert hoe jij het beste uit jezelf te halen. Dit kan ook een heel goede vriend(in) zijn, een coach, een boek, een film, …

Tot slot:

  • Doe iedere dag iets nieuws en voel wat dit met jou doet, je zal versteld staan van het resultaat.
  • Vergeef jezelf voor de dag dat het niet zo goed gelukt is. Iedere dag opnieuw kan je verder doen met deze 5 pijlers, bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten!
  • Beloon jezelf dagelijks voor al die nieuwe dingen die je doet, hoe klein of hoe groot die ook zijn.

Succes

Het 3-isOne team!

Deel deze post