Echte preventie: kan (moet) van 2 naar 50%!

Echte preventie: kan (moet) van 2 naar 50%!

Welvaart met Welzijn, vraag om preventie, echte preventie. Niet eentje waarmee we onszelf overtuigen dat we ons goed voelen met een ….stiller en …. remmer. Zodat we  niet meer voelen dat de alledaagse stress ons lichaam verder beschadigd. Vandaag kreeg ik van een leidinggevende  een mail, dat ze zo verder wil werken met haar … -remmertje tot haar pensioen, om maar geen tijd te verliezen op het werk. Dit raakt mij, als leidinggevende dien je net te tonen dat het anders kan. Hiermee geef je op non verbale manier de boodschap aan heel de groep: ‘…. en ik verwacht van jou net hetzelfde.’  Wat dan? Als je met pensioen bent, ga je dan tijd maken om naar het schreeuwen van je lichaam te luisteren? Vandaag staat op mijn kalender: ‘De meeste gedachte-uitlokkende gedachte, in een tijd waarin zoveel gedacht wordt, is dat we nog steeds niet denken. Lees wat er echt staat, remmer of stiller of blokker, denk na over deze woorden. Het woord genezen staat er zelfs niet, denk hierover na. Wat er staat is dat je niet meer voelt hoe ziek je bent, waardoor je verder kan werken. Massa’s reclame over hartdefibrillator als één van de preventie maatregelen op de werkvloer. Wees eerlijk met jezelf. Je redt hiermee mensen van de dood, heel belangrijk! Is dit de taak van een onderneming? Mensen die een hartinfarct krijgen hebben al jaren een hart- en vaatziekte, met prestatieverlies en een privé leven dat hieronder lijdt! Dit is geen echte preventie, dit is de verantwoordelijkheid voor je leven doorschuiven naar de ondernemingen. Het is hoog tijd dat we met zijn allen eens ernstig gaan nadenken over de gevolgen van de 2% echte preventie die nu in de huidige gezondheidssector en ondernemingen toegepast wordt. Als echte preventie voor 50% op de kaart staat, dan pas zullen alle onze sociale bijdragen, die gebruikt worden voor het gezondheidsbudget, optimaal besteed worden. Hoe je dit in je onderneming kan aanpakken vertel ik op het Mentorprise: ‘It is Happyning!’ event waar ik gevraagd ben als een van de experts. Een klant van mij komt getuigen wat echte preventie voor haar privé en werkleven betekend heeft. Vijf experts geven je een inkijk in hun aanpak. vervolgens kan je deelnemen aan 2 van 5 workshops die deze vijf experts, waaronder ikzelf, zullen geven. Tijdens deze workshop ervaar je hoe: voor jezelf zorgen en hieraan plezier beleven, hand in hand gaan.

5p met natuur

3-isOne staat voor een maatschappij waarin mensen leven in evenwicht met de natuur, onze aarde met haar ondernemingen, mensen die weten hoe ze zelf voor hun gezondheid kunnen zorgen en hieraan plezier beleven. Graag tot Happyning voor meer welzijn en echte preventie!

Deel deze post