Welzijn = Echte preventie, van 2 naar 50%!

Welzijn = Echte preventie, van 2 naar 50%!

Welvaart met Welzijn, vraag om preventie, echte preventie. Onszelf overtuigen dat we ons goed voelen met een ….stiller en …. remmer, cholesterolblokkers. Zodat we niet voelen dat we moe zijn, dat ons lichaam deze ‘ratrace’ niet aankan. We laten ons ook overtuigen dat al de symptomatische middelen ons gaan genezen. Ben jij ook al eens met heel wat klachten terug naar huis gestuurd na een bloed onderzoek met het antwoord, ‘alles is prima in orde, je bent in perfecte gezondheid.’

Hoe gaat het echt met jou, hoe voel jij je, welke signalen geeft jouw lichaam? Wat doe jij in je dagelijkse leven voor je lichaam, met al zijn organen, dat je iedere dag overal naartoe brengt en iedere dag voor jou zorgt?

Vandaag kreeg ik van een leidinggevende  een mail, dat ze zo verder wil werken met haar … -remmertje tot haar pensioen, om maar geen tijd te verliezen op het werk. Dit raakt mij. Hier wordt ik heel stil van, het geeft me een groot gevoel van onmacht, vervolgens maakt het me boos.

Als leidinggevende dien je net te tonen dat het anders kan. Hiermee geef je op non verbale manier de boodschap aan heel de groep: ‘…. en ik verwacht van jou net hetzelfde.’  Wat dan? Als je met pensioen bent, ga je dan tijd maken om naar het schreeuwen van je lichaam te luisteren?

Vandaag staat op mijn kalender: ‘De meeste gedachte-uitlokkende gedachte, in een tijd waarin zoveel gedacht wordt, is dat we nog steeds niet denken.

Wat doen medicijnen: ze remmen je maagzuurproductie, ze stillen pijn of blokkeren de productie van cholesterol. Het woord genezen staat er zelfs niet, denk hierover na, want het gaat om jouw lichaam, toch?

Wat er staat is dat je niet meer voelt hoe ziek je bent. Ze zorgen dat je de taal van je lichaam niet meer hoort, waardoor je verder kan werken en leven op een soort automatische piloot. We bezwijken met ze’n allen onder de sociale druk en onder de druk van een maatschappij die ieder jaar 1,2 of 3% meer economische groei wil halen.  Dit betekent over 10 jaar, nog eens 10 tot 30 % meer groei en we kunnen nu al niet meer volgen.De aarde kreunt nu onder de afvalberg gecreëerd met de economische groei van de voorbije jaren! Als er iets is waar we groei in dienen te halen is het op vlak van preventie. Preventie, echte preventie, staat in België voor 2% op de kaart.

We blijven werken, presteren en al onze sociale verplichtingen vervullen met symptoombestrijdende medicijnen en caffeïne-rijk pillen en dranken. Tot een vitaal orgaan het begeeft. Een ziekteproces bestaat uit 6 stadia, het laatste stadium is dat waarbij ziekten zoals kanker en hartfalen behoren. Dan ben je al 5 stadia gepasseerd waarbij je verschillende keren gehoord hebt dat er nog niets aan de hand is. Het logische gevolg is dat er nu massa’s reclame over hartdefibrillatoren is als één van de preventie maatregelen op de werkvloer. Wees eerlijk met jezelf. Je redt hiermee mensen van de dood, heel belangrijk! Is dit de taak van een onderneming? Mensen die een hartinfarct krijgen, zitten dus in fase 6, dit wil zeggen dat ze alle ziekten die horen bij fase 3, 4 en 5 gewoon genegeerd hebben. Ze hebben al jaren een hart- en vaatlijden. Het gevolg is niet alleen prestatieverlies, ook hun privé leven lijdt hieronder! Dit is geen echte preventie, dit is zelf niet je verantwoordelijkheid nemen en deze verantwoordelijkheid voor je leven doorschuiven naar de ondernemingen. Het is hoog tijd dat we met zijn allen eens ernstig gaan nadenken over de gevolgen van de 2% echte preventie die nu in de huidige gezondheidssector en maatschappij toegepast wordt. Als echte preventie voor 50% op de kaart staat, dan pas zullen alle onze sociale bijdragen, die gebruikt worden voor het gezondheidsbudget, optimaal besteed worden.

Hoe je dit voor jezelf, in je gezin en je onderneming kan aanpakken vertel ik op een speelse manier tijdens een chocolade workshop. Tijdens deze workshop beleef en leer je hoe je lichaam werkt. Je ervaart wat jijzelf aan echte preventie in jouw huidige leven kan aanpakken. Tijdens deze workshop ervaar je hoe: voor jezelf zorgen en hieraan plezier beleven, hand in hand gaan.

analyse - diagnose

3-isOne staat voor een maatschappij waarin mensen leven in evenwicht met de natuur, onze aarde met haar ondernemingen, mensen die weten hoe ze zelf voor hun lichaam kunnen zorgen en hieraan plezier beleven.

Ben jij geïnteresseerd in een vitaal leven, balans lang leuk en gezond leven, is dit wat je ook wil voor je collega’s, bespreek het met hen. Volg een van mijn workshops of nodig mij uit voor een workshop in jouw bedrijf.

Deel deze post