Feestmaal tijdens je dieet? Maak dit eenvoudig visgerecht!

Feestmaal tijdens je dieet? Maak dit eenvoudig visgerecht!

Wie zegt dat je geen feestmaaltijd mag eten tijdens je dieet? Het volgende recept is van mijn favoriete gerecht binnen de reinigingsfase van het 3-isOnetraject. Dit eenvoudig visgerecht is zo lekker en zo gemakkelijk te bereiden dat je het wel iedere week zult willen klaarmaken. En het is ook nog eens met vis! Bekijk onderstaand filmpje voor instructies en ga meteen aan de slag.

Ingrediënten:

 • 2 venkelsEenvoudig visgerecht op tafel!
 • verse tomaten
 • zongedroogde tomaten
 • verse tijm
 • verse paarse basilicum
 • verse vis
 • olijfolie
 • snufje zout

Bereiding:

De bereiding gebeurt in drie stappen.

Stap 1:

Je snijdt de venkels in blokjes en laat ze rustig een uurtje garen in een op 160° voorverwarmde oven.

Stap 2:

Je doet de gegaarde venkel in een ovenschaal en snijdt de verse tomaten. Je schikt vervolgens een mengeling van de verse tomaten en de zongedroogde tomaten bovenop de laag venkel. Dit geheel laat je dan 15 minuten garen in de oven.

Stap 3:

Je strooit de basilicum over het geheel en gaat dan de visfilets erop schikken. Het soort vis maakt niet uit. In het filmpje gebruik ik een witte vis. Strooi dan een snufje zout over de ovenschaal, voeg verse tijm toe en doe alles opnieuw 15 minuten in de oven.

Mijn tips:

 • Tomaten behoren tot de nachtschadigen of nachtschadefamilie. Rauw zijn ze dus minder gezond. Maar als je rauwe tomaten afwisselt met langer gegaarde tomaten zoals zongedroogde tomaten, kan het minder kwaad.
 • Gebruik een verse seizoensvis in dit gerecht. Zo krijg je een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Gaar vis maximum op 150 à 160 graden. Zo gaart de vis langzamer en blijven de gezonde voedingsstoffen intact.
 • Je kunt dit gerecht tot en met stap 2 al de dag voordien prepareren als je bijvoorbeeld laat thuis bent. Dan is het zo klaar!
 • Serveer deze maaltijd met een slaatje. Dan krijg je een evenwichtige maaltijd die je met een gerust hart kunt serveren voor gasten.

Dit is mijn favoriete gerecht uit de reinigingsfase van het 3-isOnetraject. Ik lees graag jullie reacties op de smaak van dit eenvoudig visgerecht en jullie ervaringen met de bereiding. En ik ben ook heel benieuwd naar jullie favoriete reinigingsreceptjes. Deel ze gerust in de commentaren! Wil je nog meer receptjes uitproberen? Neem dan nog eens een kijkje op de website of mijn YouTubekanaal.

Deel deze post