Wie

Ik, Christel Stevens, als ervaringsdeskundige

startte niet met de ideale maten. Ik was eerder een mollig meisje, zonder er echt slecht voedingsgewoonten op na te houden, dacht ik. Op mijn 18de droomde ik zoals vele jonge meisjes van een maatje 38, maar hoeveel ik ook dieette of sportte als een gek, toch bleef ik dat eeuwig mollige meisje. Daarnaast leed ik al op jonge leeftijd aan onverklaarbare buikpijn. De diagnose was: prikkelbare darm met heel wat diëten als gevolg.

Op mijn 30 jaar was ik moeder van drie kinderen en – je raadt het al – ik had nog steeds overgewicht. Niets bijzonders, ik was het toch al gewend… tot mijn rug bedekt geraakte met acné. Ik voelde me niet lekker, bestraft en radeloos. Mijn emoties en hormonen gingen helemaal met mij aan de haal, niemand kon me helpen.

Mijn aha-moment: het belang van een goede bloedsuikerspiegel

Afgestudeerd als Ing. voeding, was ik destijds mededirecteur van een zoetwarenfabriek. In 2003 gaf ik alles op om opnieuw te gaan studeren. Zo kon in mezelf enkele jaren later ook Orthomoleculair Diëtiste noemen en verdiepte ik me nog verder in darmtherapie. Door al de nieuwe inzichten die ik opdeed, kwam ik tot de ontdekking hoe bloedserieus suiker in je lijf is. Ik realiseerde me dat je bent wat je verteert. Bereidingswijzen zijn van belang, maar ook emoties hebben een belangrijke invloed op hoe je lichaam reageert. Al wat ik geleerd had, paste ik toe in mijn dagelijks leven. Als bij wonder verdween mijn acné en smolt mijn gewicht weg als sneeuw voor de zon en werden ook mijn darmen rustig.

Zo ging de bal aan het rollen. Ik had aan den lijve ondervonden welke positieve impact gezonde voeding, aangepaste beweging en relaxatie hebben op ons welzijn. Het werd mijn missie om via ZELFzorg en ZELFliefde de mensen terug ZELFredzaam te maken. En niet onbelangrijk: tegelijkertijd te genieten van het leven. Sinds 2008 help ik mensen met mijn voedings- en leefstijladviezen. Via persoonlijke coachingtrajecten en ook in mijn workshops, laat ik mensen ervaren dat hun klachten met de juiste voeding kunnen verdwijnen. Oók als de reguliere gezondheidszorg geen verklaring of geneeswijze meer weet te bedenken.

Diabetescoach: suikerziekte is te behandelen

Mijn opleiding als diëtiste rondde ik af op de diabetesafdeling van AZ Nikolaas. Tijdens deze stage heb ik de vruchten kunnen plukken van mijn verschillende opleidingen en mijn persoonlijke ervaring. Door intensief met deze diabetespatiënten te werken, heb ik ook ondervonden dat diabetes (en andere chronische aandoeningen) niet enkel over voeding gaat. In mijn praktijk heb ik inmiddels al meerdere diabetici geholpen, waardoor zij zich beter voelen en minder medicatie hoeven te gebruiken.

Stress en emoties hebben een enorme invloed op de suikerspiegel

Daarom gaat het traject dat ik voor je ontwikkeld heb over méér dan alleen eten. Je dagelijkse voeding is meer dan gewoon ‘eten’, het is het ‘voeden van je lichaam, brein en hart’. Ook hoe je je voelt beïnvloedt je bloedsuikerspiegel. Dit inzicht was voor mij dan ook de aanzet om me te gaan specialiseren in alles wat te maken had met de bloedsuikerspiegel. Door de bloedsuikerspiegel centraal te stellen, wordt de oplossing tastbaarder en daardoor stijgt de motivatie om aan de slag te gaan. De aandacht is nu niet meer gericht op slechte gewoontes, en bijgevolg kan je je toeleggen op wat wél kan.

Het Chocolademeisje in jou…

Al mijn persoonlijke ervaringen en wat ik gaandeweg leerde, wilde ik graag met mensen delen. Met mijn roman “Het chocolademeisje” wil ik mensen die zich niet goed in hun vel voelen, hun gevoelens inslikken, worstelen met eetstoornissen of een laag zelfbeeld, moe en uitgeput zijn, of emo-eten, een hart onder de riem steken. Je bent heus niet alleen en er is wel degelijk licht aan het einde van de tunnel.

Herken je jezelf in bovenstaand verhaal? Laten we dan eens kennismaken. Wie weet, kan ik je helpen om je terug goed te voelen.

Meer weten?

Wil je je graag verdiepen in hoe je je suikerspiegel kan stabiliseren met de juiste voeding? Download hier je gratis E-book.

DSC_0094

ING. CHRISTEL STEVENS

ORTHOMOLECULAIR DIËTISTE

Professionele coaching bij:

 • chronisch overgewicht
 • zure oprispingen, gebruik maagzuurremmers, opgeblazen buik
 • prikkelbare darm en andere darmproblemen
 • emotioneel eten
 • hart en vaten, te hoge cholesterol
 • hormonale onbalans
 • vermoeidheid, burn-out
 • intoleranties, allergieën
 • diabetes, bloedsuikerspiegelschommelingen
 • osteoporose
 • chronische welvaartsziekten

Wat is een Orthomoleculaire diëtiste?

Een orthomoleculaire diëtiste is een klassiek geschoolde diëtiste die een bijkomende opleiding ‘orthomoleculaire voeding en natuurgeneeskunde’ gevolgd heeft. Een orthomoleculair diëtist begeleidt jou bij het opnemen, dit is het werkelijk verteren, van de juiste bouwstoffen in alle cellen van je lichaam.  Dit door aanpassingen door te voeren op vlak van voeding, je vertering te optimaliseren en/of je levensstijl aan te passen.

Het woord ‘orthomoleculair’ is een term die afkomstig is uit het Grieks en staat voor: een juiste (‘orthos’) voeding die de juiste moleculen (‘moleculair’) levert voor een optimale gezondheid van het individu. Simpelweg gaat het om heel de biochemie in je lichaam, wat veel meer is dan caloriën tellen. Voeding reageert in je lichaam als een soort chemisch proces. Een gigantische proefbuis waar vanalles ingestopt wordt, dat lichaam en de manier waarop die voeding erin komt reageren anders als de omstandigheden veranderen.

Welke meerwaarde kan een Orthomoleculaire diëtiste bieden?

Alle cellen in het lichaam vernieuwen zich jaarlijks. Om dit te doen, hebben je cellen energie en de juiste bouwstoffen nodig. Een natuurlijk voedingspatroon houdt rekening met twee belangrijke factoren die hiermee verband houden. Enerzijds is het belangrijk dat voeding zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel om je lichaam optimaal te laten werken. Anderzijds dient de voeding die binnenkomt optimaal verteerd te worden en dus moet het verteringsstelsel daartoe in staat zijn. Zoniet, dan kunnen de potentiële bouwstoffen niet benut worden. Daarom heeft een ziek lichaam tijdelijk andere voeding nodig dan een gezond lichaam. Kortom: het voorkomen van nutritionele deficiënties (voedingstekorten) in het organisme is het ultieme uitgangspunt bij het behouden en herstellen van de gezondheid.

Het uitgangspunt vanwaar ikzelf daarnaast ook vertrek, is om chronische ziekten te behandelen door middel van een allesomvattende en stelselmatige aanpak in plaats van symptomen en signalen van het lichaam te maskeren met medicatie. Ik laat het lichaam me vertellen waar het schoentje wringt. Op lange termijn zal je hier meer baat aan hebben. Je dagelijkse voeding is meer dan gewoon ‘eten’, het is het ‘voeden van je lichaam, brein en hart’.